פרויקט מסע אופניים : תלמידי המגזר הבדואי בשיתוף עם תלמידי התנועה הקיבוצית

במהלך חופשת חנוכה 17-20/12 יצא מסע אופניים של התנועה הקיבוצית בשיתוף 80 תלמידים מהמגזר הבדואי מביה"ס : עהד מצויינות, תל שבע א', תל שבע אלביאן, תל שבע הדקלים, מח"ט רעות, מח"ט רהט, כעבייה וזרזיר, במהלך 4 ימים דוושו תלמידי המגזר הבדואי והשתתפו בדיונים בנושאים על הפרק שיתוף עם תלמידי התנועה הקיבוצית.

מטרות מסע האופניים :

• גיבוש התלמידים מהמגזר הבדואי עם תלמידי התנועה הקיבוצית .
  • היכרות אתגרי משימות התנועה הקיבוצית וחזונה.
  • פעילות חברתית כגשר לליכוד בין קהילות שונות.
  • היכרות עם חבל ארץ  בלתי נודע-ערבה-גבול ירדן.

תגובת המורה שאהין, מורה חינוך גופני בבית ספר עהד למצוינות שליווה את התלמידים במסע, מהשטח:

המסע היה יפה ומעניין, זו השנה הראשונה שבית ספרינו משתתף במסע אופניים של שכבה י"ב.

בהתחלה הרגשתי בחשש מהמסע הזה, וזה נבע קודם כל מזה שמשתתפים פעם ראשונה, ועל התלמידים לנסוע באופניים מסלול ארוך למשך ארבע ימים, ובנוסף שהמסע מתקיים בעונת החורף ובמדבר שמזג האוויר קר ביום ויותר בלילה.

במסע התלמידים נהנו, הכרנו אנשים חדשים וחברים חדשים.

המסע אתגר את התלמידים ונתן ושיפר ערכים אצלם כמו אחריות, שיתוף פעולה עם אחרים ועזרה לאחרים.

מקדימה התלמיד נדים אלעוברה , מאחורה המורה שאהין נסאסרה.