על בית הספר

מתעניינים בבית הספר? רוצים להכיר את הצוות? כאן תוכלו למצוא את כל המידע אודותינו.
במידה ויש עוד שאלות אתם תמיד מוזמנים ליצור איתנו קשר.

ביה"ס עהד למצוינות במדעים הוא בי"ס תיכון ארבע שנתי (ט- י"ב) , ממוקם בחורה והוא קולט תלמידים בדואים מכל היישובים הבדואים המוכרים והבלתי מוכרים. בביה"ס לומדים כיום כ- 453 תלמידים מכיתה ט' עד כיתה י"ב.

כל התלמידים בביה"ס מוסעים באמצעות הסעות מסודרות, התלמידים באים מכל היישובים הבדואים בנגב ברדיוס ממוצע של  כ 35 ק"מ.

ביה"ס הוקם בשנת 2009 , משנת תש"ע ביה"ס מופעל ע"י רשת עמל , בשנת תשע"ב סיימו בביה"ס המחזור הראשון עם 88 תלמידים באחוז זכאות של 89%.במחזור השניהתש"ג סיימו 79 תלמידים עם אחוז זכאות של 96% , בשנת תשע"ד סיימו במחזור השלישי 81 תלמידים עם אחוז זכאות 90%, בשנת תשע"ה סיימו במחזור הרביעי 82 תלמידים עם אחוז זכאות 97%. בשנת תשע"ו סיימו במחזור החמישי 89 תלמידים עם אחוז זכאות 87%.

בביה"ס לומדים התלמידים במגמות הבאות:

הנדסת תוכנה – פיסיקה

הנדסת תוכנה – כימיה

ביולוגיה

כימיה

ד"ר מחמד אבו נג'א

מנהל ביה"ס

ביה"ס עהד למצוינות במדעים הינו בי"ס ייחודי לתלמידים עם אוריינטציה למדעים. בביה"ס לומדים תלמידים מכלל הישובים הבדואים בדרום אשר בחרו לעצמם להיות בסביבה המאפשרת להם להגיע להצטיינות בתחומי ההישגים הלימודיים וההישגים החברתיים.

אנו בביה"ס עושים מאמצים רבים כדי לפתח את היכולות הטמונות בתלמידים בכל התחומים. התלמידים ממוינים במגמות מדעיות בהתאם להתעניינות שלהם ובהתאם ליכולות שלהם. בביה"ס כלל התלמידים לומדים 4-5 יחידות אנגלית ו-4-5 יחידות מתמטיקה, תלמידים בודדים המתקשים במתמטיקה ניגשים לרמת 3 יחידות.

בביה"ס התלמידים נחשפים לתחומי עניין והעשרה באמצעות פרויקטים המופעלים בביה"ס. קבוצה מתלמידי כיתה ט משתתפת בפרויקט "רוקחים עולם" וקבוצה נוספת משתתפת בפרויקט "עיר חכמה בחשמל" אשר מופעלים ע"י עמותת "תעשיידע" בשיתוף חברת "פיריגו" וחברת "חשמל". חלק מהתלמידים משתתפים בתכנית "שפיצים" וחלקם משתתף בתוכניות "דיבינצ'י" אשר מופעלים ע"י מרכז חוסידמן באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. תלמידים בודדים משתתפים בתכנית מדעני העתיד אשר מופעל באוניברסיטת בן גוריון בנגב.

קבוצת תלמידים מביה"ס השתתפו בפיתוח ושיגור הלוויין הזעיר "דוכיפת 2" בשיתוף מרכז המדעים הרצליה והסוכנות לחלל בישראל. בנוסף התלמידים מביה"ס משתתפים בכלל הפרויקטים של רשת עמל, בין היתר הפרויקטים באנגלית כמו "דיבייט" ו- "אקסס" ופרויקט דמקרוטון ומסע האופניים.

אנו רואים בהשתתפות תלמידינו בפרויקטים הללו ככלי להתפתחות הן בתחום המדע והן בתחום החברתי. התלמידים משתתפים עם קבוצות ממגזרים שונים והדבר חושף את התלמיד להכיר את האחר ולפתח את המנהיגות אצלו. התלמיד בעזרת הפרויקטים נחשף לעולם העתידי והדבר יכול לעזור להחליט את המקצוע העתידי שלו.

ביה"ס רואה בתלמידיו המנהיגים העתידיים לחברה הערבית בדרום, שואף ליצירת אווירה לימודית חברתית חינוכית מיטבית, המאפשרת לתלמידים לרכוש ערכים אציליים ומיומנויות למידה משמעותיים המטפחים את יכולתם להשתלב באקדמיה ולהוביל את החברה שלהם לעתיד נאור יותר ומלא תקווה ואופטימיות.

ترى المدرسة بطلابها قادة المستقبل للمجتمع العربي في النقب، تسعى لخلق جو تعليمي اجتماعي تربوي على افضل وجه، بحيث يمكن الطلاب من اكتساب القيم النبيلة والمهارات التعليمية ذات المعنى التي تعزز قدراتهم للاندماج في التعليم العالي وقيادة مجتمعهم لمستقبل اكثر إنارة ملؤه الأمل والتفاؤل.

נוכחות והתנהלות התלמידים המהלך השיעור:

1. נוכחות התלמידים בכל השיעורים הנה חובה !
  2. ימי פעילות חינוכית – חברתית בבית הספר ומחוץ לו הנם חובה ! היעדרות בלתי מוצדקת מכל  פעילות במסגרת ביה"ס תיחשב  כהפרת משמעת ותטופל בכל חומרת הדין.
  3. בהישמע הצלצול ייכנסו התלמידים בצורה מסודרת לכיתות וימתינו למורה ליד השולחנות, כאשר החומר הלימודי : ספרים המחברות וכלי הכתיבה מונחים על השולחן.
  4. במקרה של שיעור כפול יכין התלמיד את החומר גם לשיעור הבא.
  5. כניסה לכיתה לאחר שהשיעור החל תותר לאחר שהתלמיד יירשם על איחור .
  6. חל איסור מוחלט להשתמש במכשירי טלפון ניידים או במכשירים אלקטרוניים אחרים במהלך השיעור. בתחילת השיעור יש לכבות את המכשיר ולשים אותו בקופסת הכיתה ולמסור אותה לרכז השכבה. מכשיר שייתפס על השולחן – יוחרם ויוחזר לידי הורי התלמיד בלבד.
  7. תורני הכיתה ידאגו בשעת ההפסקה לניקיון הכיתה ולאוורורה ולניקיון הלוח. כל תלמיד אחראי לניקיון סביבתו.
  8. התלמידים יישבו בכיתה בהופעה תקינה ולבושים בתלבושת האחידה.
  9. אם מורה מתעכב או נעדר מהשיעור, נציג הכיתה ידווח  על כך מידית לסגן  המנהל האחראי על המערכת.

מצורף תקנון בית הספר שמכיל את החוקים בהרחבה!

دستور المدرسة 2017

הנהלה