בית ספר עהד למצוינות הקיים יום הכוון קריירה לתלמידי כיתות יב'-مدرسة عهد الاهلية للعلوم حورة تشيد يوما للتوجيه الاكاديمي

התוכנית כוללת סיורים מודרכים, הרצאות הכוונה, סדנאות ויריד אקדמי.

נערכו שני סיורים לתלמידים:

• הסיור הראשון נערך באתר חברת המחשמל ליד חדרה (אתר רבין), שם התלמידים פגשו את מנהל מחלקה משפטית בחברת החשמל, שהוא בן המגזר הערבי, שמעו על סיפור הצלחה שלו וקיבלו הרצאה בלימודים אקדמיים וקריירה מקצועית.

בנוסף נערך סיור באתר עצמו כולל עליה למזח פריקת הפחם ושאר המתחם.

• הסיור השני נערך באוניברסיטת תל אביב. התלמידים נכחו בהרצאות ערכו סיור עם סטודנטים במתחם האוניברסיטה ושמעו כמה הרצאות בתחום הכוונה אקדמית, והרצאה של סטודנט לתואר שליש בתחום המחקר במחלות. הסיור כלל גם ליווי של סטודנטים בחלוקה לקבוצות.

הרצאות:

הרצאה בתחום הכוונה אקדמית וחיי האקדמיה אשר הועברה ע"י ד"ר עבד אלחקים קעדאן, רופא במקצועו. התלמידים קיבלו מידע מקיף והכוונה לקראת הלימודים האקדמיים. ההרצאה שנערכה בבית הספר כללה גם דיון פתוח ושאלות.

סדנאות הכוונה אקדמית: הסדנאות נערכו לאורך השנה ע"י מדריכה מחברת המתנסים, שכללו עזרה באבחון תחומי עניין והתאמה ללימודים האקדמיים. הדרכה על דרכי רישום ותחומי דעת באקדמיה.

התוכנית טרם הסתיימה ותימשך לאורך השנה במגוון תחומים הרצאות וסדנאות.